Достапни линкови

Германија против ЕУ даноците


Владата на Германија нема да го подржи планот на Европската Унија за удвојување на данок , од кој приходите ќе се слеваат дирекно во касата на ЕУ. Од Владата на Германија изјавиле дека ќе се спротистават на тој план затоа што тие во касата на ЕУ многу повеќе ставаат, отколку што добиваат. Досега Унијата се финансира од парите кои во Брисел ги уплаќаат земјите членки. Комесарот за буџет претходно изјави дека Европската Комисија би можело да предложи директни даноци во областа на воздушниот сообраќај и финансиските трансакции.
XS
SM
MD
LG