Достапни линкови

Чешка планира да воведе данок за санирање поплави


Владата на Чешка денеска најавила дека планира да формира фонд во државниот буџет за санирање на штетите од идните поплави. Фондот ќе се полни од платите на вработените, изјавил премиерот Петр Нечес. Фондот ќе се користи исклучиво за мерките за одбрана од полави и за санација на штети. Секој вработен ќе треба да одвојува по 4 евра месечно

XS
SM
MD
LG