Достапни линкови

Смртноста во Москва речиси двојно зголемена


Морталитетот во Москва е двојно зголемен додека градот се бори со топлиот бран и часот од пожарите. Во нормален период смртноста изнесувала од 360 до 380 луѓе на ден, додека во ово период се движела околу 700 лица.
XS
SM
MD
LG