Достапни линкови

Црна Гора:либерализација на внесување и изнесување пари


Централната банка на Црна Гора го подигна лимитот за внесување и изнесување на готовина од земјата, од 2.000 на 10.000 евра. Внесувањето и изнесувањето готовина се либерализира и ускладува со директивите на Европската унија, соопштуваат од Централната банка на Црна Гора.
XS
SM
MD
LG