Достапни линкови

Москва се гуши во чад и смог


Москва и денска се гуши во чад и смог, предизвикани од пожарите. Државното надзорно тело за контрола на воздухот, соопштува дека нивото на јаглероден моноксид во воздухот е пет пати повисокo од максимално ниво прифатливо за јавното здравје. Многу возачи ги користат нивните фаровите за да им помогнат на луѓето подобро да гледаат и да се снаоѓаат во просторот. Здраствените власти повикаа луѓето да носат маски . Министерството за итни случаи предупреди дека шумските пожари и понатаму се шират во централниот дел на Русија
XS
SM
MD
LG