Достапни линкови

Шефот на „ХП“ си поднесе оставка


Директорот на „ХП“ најголемиот призведувач на перонални компјутери и принтери во светото, Марк Хурд ja објави својата оставка од местото претседател и извршен директор откако против него беа подигнати обвиненија за сексуално малтретирање и финансиски неправилности. Оставката на Марк Хурд беше објавена вчера. Тој се согласил да си поднесе оставка откако била откриена неговата врска со една жена која исто така била вработена во „ХП“. Директорот исто така фалсификувал документи и други финансиски ивештаи. Иако шефот не ја прекршил политиката за сексуално малтретирање, сепак стандардите на бизнисот биле нарушени, соопштиле од компанијата.
XS
SM
MD
LG