Достапни линкови

Груевски: растот на стоковата размена е позитивен економски знак


Податоците за раст на стоковната размена од десет отсто што ги објави статистика и за раст на извозот од 25 проценти за првите шест месеци од годината, според премиерот Никола Груевски, говорат за позитивните придвижувања во македонската економија. Сепак, како што изјави, Груевски требало да се остане внимателен и да се следат состојбите со економската криза во Европа.
XS
SM
MD
LG