Достапни линкови

12 милиони луѓе загрозени од поплавите во Пакистан


Пакистанските власти соопштија дека 12 милиони луѓе во провинцијата Кибер Пактуниква се погодени од поплавите кои се најлоши во историјата на земјата. За провинцијата Синџ засега нема податоци каде што реката Индус се излеа и каде што стравот се зголеми по прогнозитез а тешки дождови во следните два дена. Во Пакистан е прогласена црвена тревога
XS
SM
MD
LG