Достапни линкови

Бритиш Петролеум ја затвори бушотината


Екипите на енергетскиот гигант Бритиш Петролеум завршија со транспортот на цемент во процепот во Мексиканскиот залив од кој истекуваше нафта. Со цементот трајно се затвори пукнатината и се спречи повторно истекување на нафта во животната средина. Околу 100 дена траеше излевањето на нафтата, кое се смета за најголема еколошка катастрофа во американската историја.
XS
SM
MD
LG