Достапни линкови

Ахмадинеџад бара обединување со соседните земји против НАТО


Иранскиот претсдател Махмуд Ахмадинеџад им соопштил на лидерите на Авганистан и Таџикистан дека тие заедно можат да им се спротистават на НАТО силите во Азија, кога странските војници ќе го напуштат регионот. Ахмадинеџад смета и дека трите земји треба да работат на унапредување на економските и безбедносните врски.
XS
SM
MD
LG