Достапни линкови

Карзаи нареди истрага на две Антикорупциски тела


Авганистанскиот претседател Хамид Карзаи нареди истрага на две Антикорупциски тела подржани од Запад, по апсењето на неколку авганистански официјални лица по обвиненијата за корупција. Јавниот обвинител изјавил дека овој потег следи по жалбите од секаде и по поплаките од луѓето кои се во затвор. Истрагата е фокусирана на Работната група за главни злосторства и на Канцеларијата за чуствителни истраги . Јавниот обвинител изјавил дека истрагата ќе доведе до построго регулирање на активностите на Канцелариите


XS
SM
MD
LG