Достапни линкови

Протест против присуство на ОБСЕ во Киргистан


Претставници од 35 младински здруженија од Киргистан се собрале денеска да протестират против планот Организацијата за безбедност и соработка да испрати 52-ца полицајци во земјата. Престедателката Роза Отумбаева побара од ОБСЕ да испратат сили со цел да се воспостави ред и мир во градовите кои беа зафатени од минатомесечните етнички насилства меѓу Узбеците и Киргизите. Полицијата ги растурила протестите.
XS
SM
MD
LG