Достапни линкови

Новинарот кој пишуваше за Мекристал не смее да оди во Авганистан


На новинарот кој ја напиша статијата со која и стави крај на кариерата на генералот Стенли Мекристал, му било одбиено барањето да патува во Авганистан, соопштуваат од Пентагон. Новинарот Мичел Хастингс напиша текст во магазинот Ролинг Стоун во кој генерал Мекристал командантот на заедничките сили во Авганистан критикуваше високи преставници од администрацијата на Обама. Како резултат на тоа Обама го отповика генералот од службата во Авганситан. На новинарот му било одбиено барањето да им се приклучи на американските трупи во Авганситан следниот месец
XS
SM
MD
LG