Достапни линкови

Одржани две аукции на државни записи


Министерството за финансии денеска одржа две аукции на шестмесечни државни записи со девизна и без девизна клаузула. На аукцијата на шестмесечните државни записи со девизна клаузула беа понудени една милијарда денари , со камата 4,70 насто. На аукцијата на државните записи без девизна клаузула беа реализирани една милијарда и двеста милиона денари со каматна стапка од 5 отсто.
Вкупниот износ на државните хартии од вредност кои достасуваат за исплата на 4 август изнесува една ипол милијарда денари
XS
SM
MD
LG