Достапни линкови

Сушата со големи последици врз жетвата во Русија


Руските власти проценуваат дека поради големата суша во земјата, приносите од жито ке бидат намалени за милиони тони. Попрецизни бројки се очекуваат во средината на месецот кога ќе започне жетвата во Сибир. Русија е еден од најголемите извозници на пченица во светот.
XS
SM
MD
LG