Достапни линкови

Владата повторно продава државни записи за 2.2 милијарди денари


Министерството за финансии денеска организира аукции на шестмесечни државни записи со девизна клаузула и шестмесечни државни записи без девизна клаузула.
На аукцијата на државните записи со девизна клаузула ќе бидат понудени една милијарда денари со каматна стапка од 4,70 отсто.
На аукцијата на државните записи без девизна клаузула ќе биде понуден износ од едма милијарда и двеста милиона денари со каматна стапка од 5 отсто.
Вкупниот износ на државните хартии од вредност кои достасуваат за исплата на 4 август изнесува една ипол милијарда денари.
XS
SM
MD
LG