Достапни линкови

Исламската лига повикува да се признае Косово


Исламската лига денеска ги повика сите земји кои не го признале Косово да го направат тоа . Исламската лига на собирот по повод 50 години од формирањето усвоила заклучок со кој сите земји се повикуваат да ја признаат независност и со тоа да го поттикнат развојот на Косово. Министерот за надворени работи на Косово Скендер Хисени го побарал тоа од организацијат, по што едногласно бил усвоен заклучокот.
XS
SM
MD
LG