Достапни линкови

Пакистанско-британски односи по изјавата на Камерон


Од министерството за надворешни работи на Велика Британија изјавиле дека нивниот амбасадорот во Пакистан бил повикан од страна
нa пакистанките власти откaко неодамнa британскиот премиер Дејвид Камерон изјави дека Пакистан не треба повеќе да извезува тероризам. Забелешката предизвика дипломатски спор меѓу двете земји. Пакистанскиот претседател Али Асиф Зардари од денеска ја започнува европската турнеја , во чии рамји ќе се сретне и со Камерон . Во Пакистан имаше и такви кои се спротиставија на посетата на Лондон и повикаа Зардари да не се среќава со Камерон по неговите забелешки.
XS
SM
MD
LG