Достапни линкови

Грчката „Секта на револуционерите “ ги предупреди туристите


Грчката организација „Секта на ревулуционерите “ ги предупреди странските туристи кои се наоѓаат во Грција да ја нашуштат земјата , бидејќи Грција станува „воена зона“. Организацијата ги повикува туристите да разберат оти Грција „не е повеќе безбедносен рај на капитализмот“. Анархистичката организација најавува почеток на војна со грчката демократија и предупредува дека оружјето е наполнето и подготвено за да дејствува. Цел на напади на членовите на „Сектата на револуционери" треба да бидат полицајците и бизнисмените, потоа чуварите на затворите , корумпираните медиуми и првпат досега и странските туристи кои се на одмор во Грција.Од организацијата ја презедоа и одговорноста за убиството на новинарот Сократис Гиолас кој беше убиен на 19 јули
XS
SM
MD
LG