Достапни линкови

Полските конзервативци против пивото „леден Лех’


Полските конзервативци повикуваат на бојкот на пивото Лех , поради тоа што пиварата ги убедува потрошувачите да пијат пиво „леден Лех“ на огромна реклама поставена близу местото каде е погребан претседателот Лех Качински. Пратениците дале рок од утре да се тргне контраверзната релама. Но од пиварата каде се произведува пивото „Лех“, рекламата ја нарачале многу пред несреќата во која загина претседателот . Тие по несерќата спровеле и анкета за тоа дали рекламата ги асоцира на мртвиот претседател, а кога анкетата покажала дека нема да ги асоцира решиле да ја постават на хотел спроти замокот во кој е закопан претседателот.
XS
SM
MD
LG