Достапни линкови

Српски филм победи на Сараево филм фестивал


Српската драма "Тилва Рос" ја доби наградата за најдобар филм на 16-от филмски фестивал во Сараево . Филмот е во режија на Никола Лезаиќ, а приказната е за двајца тинејџери кои растат во болка во рударски град во источна Србија. Српскиот актер Марко Тодоровиќ доби награда за најдобар актер за неговата изведба во филмот. На Сараевскиот филмски фестивал беа прикажани околу 200 филмови
XS
SM
MD
LG