Достапни линкови

Белгија ќе ги екстрадира затворениците Aлбанци


Белгија ќе ги предаде на Албанија сите 93 албански државјани, кои во моментот се наоѓаат во белгиските затвори, својата казна да ја издржуваат во Албанија. Белгискиот буџет овие затвореници го чинеле околу 34 милиони евра годишно.Врз основа на Спогодбата потпишана во Брисел меѓу премиерите на Албанија и на Белгија, Сали Бериша и Ив Летерм, екстрадицијата на првите 35 затвореници се очекуваат многу набрзо.


XS
SM
MD
LG