Достапни линкови

Тадиќ - Британскиот суд во случајот Ганиќ ја навреди Србија


Српскиот претседател Борис Тадиќ изјави дека е навреден од објаснувањето на британскиот суд по одбиеното барање за екстрадиција на Ејуп Ганиќ. Судијата Тимоти Воркмен изјави дека постојат докази дека судењето на Ганик во Србија би било политичко мотивирано. Во Србија, според Тадиќ, се почитува правото, без разлика на верска и етничка припадност.
XS
SM
MD
LG