Достапни линкови

На Илинден традиционална средба „Трново 2010,,


Во подпелистерското село Трново на 2 август ќе се одржи 39 та традиционална Светска македонска средба „Трново 2010,,. Манифестацијата е во организација на Матицата на иселеници од Македонија, Светскиот македонски конгрес, Сојузот на Македонците од Егејот „Македон“ и Сојузот на Македонците со исламска религија. Планирано е присутните да ги поздрави вицепремиерот задолжен за европски прашања Васко Наумовски, а на средбата се поканети дипломатскиот кор, пратеници, министри и градоначалници.
XS
SM
MD
LG