Достапни линкови

Ерменците бараат оштета од Турција поради I Светска војна


Американски адвокати со ерменско потекло, пред американскиот федерален суд, поднесоа тужба против турската влада и две банки, во обид да издејствуваат надомест за наследниците на Ерменците, чиј имот наводно бил запленет пред речиси еден век, откако биле протерани од Отоманската Империја.
Ерменија тврди дека за време на Првата светска војна, Турците извршиле геноцид над ерменскиот народ. Турција ги отфрла таквите тврдења.
XS
SM
MD
LG