Достапни линкови

НБМ:Македонија со стабилен финансиски систем


Финансискиот систем на Македонија изминатата година ја задржал стабилност и покрај светската економска криза. Задржувањето ан стабилност се должи на стабилниот кур на денарот и стабилноста на банкарскиот систем, заклучиле на седницата на Советот на Народната банка на Македонија на која е усвоен Извештајот за финансиската стабилност во Република Македонија во 2009 година.
Во соопштението на НБМ се наведува дека банкарскиот систем во Македонија не бил директно погоден од светската економска криза, но негативните ефекти се почувствувале индиректно, преку домашниот реален сектор
XS
SM
MD
LG