Достапни линкови

Намален обемот на трговијата со дрога во Таџикистан


Таџикистан очекува оваа година да се намали обемот на трговијата со дрога од Авганистан, поради подобрите полициски акции и заради габата која ги нападна полињата со афион. Во првите 6 месеци во Таџикистан трговијата со дрога се намалила за три пати во однос на истиот период во минатата година. Авганистан е еден од најголемите произведувачи на опиум од кој се прави хероин.
XS
SM
MD
LG