Достапни линкови

Кампањи „за“ и „против“ признавање на Косово


Министерот за надворешни работи на Косово Скендер Хисени денеска отпатува во посета на седиштето на ОН во Њујорк каде ќе лобира за пошироко дипломатско признавање на Ксоово, соопштуваат од неговиот кабинет. Предвидено е тој да се сретне со преставници на 60 држави кои уште не го признале Косово. Српските медиуми пак јавуват дкеа Србија ќе започне кампања против признавањето на Косово. И српски делегати ќе отпатуват во 55 земји да ги убедат да не го признаваат Ксоово. Крајната цел на Белград е да ја стави на гласање резолуцијата во Генералното собрание на ОН и да побара нови преговори за статусот на Косово.
XS
SM
MD
LG