Достапни линкови

Србија продолжува со дипломатските акции


Шефот на правниот тим кој ја застапуваше Србијa пред мeѓународниот суд за правда Душан Батаковиќ изјави дека мислењето на Судот преставува неуспех за државата ,но тоа нема да ги спречи понатаму да преземаат дипломатски акции за зачувување на територијалниот интегритет на Србија. Тој се обрати на вонредната седница која се одржува во српското Собрание а на која се расправа за понатамошните чекори на Србија по советодавното мислење за Косово од страна на Меѓународниот суд за правда.
XS
SM
MD
LG