Достапни линкови

Утврден составот на Анкетната комисија


Денеска е утврден составот на Анкетната комисја која ќе треба да го расчисти инцидентот што се случи во Собранието на 1 јули. Претседател на Комисијата е Хајрула Мисини од ДУИ, членови од ВМРО-ДПМНЕ се Илија Димовски и Благородна Дулиќ од СДСМ Менде Диневски и од НСДП Соња Мираковска. Комисијата има 60 дена рок да го разгледа случајот и да поднесе извештај за случувањето.

XS
SM
MD
LG