Достапни линкови

Доверливи информации за војната во Авганистан


Соединтетите американски држави изразија силна осуда за објавувањето доверливи информации за војната во Авганистан. Националниот секретар за безбедносот Џејмс Џонс изјави дека тоа може да претставува ризик за националната безбедност. Документот кој опфаќа операции на американците во Авганистан беше објавен од Њу Јорк Тајмс.
XS
SM
MD
LG