Достапни линкови

Министерски совет на ЕУ во Брисел


Министрите за надворешни работи на земјите членки на Европската унија ќе се состанат во Брисел. На состанокот, меѓу другото ке биде разгледано какви заклучоци треба да бидат извлечени од советодавното мислење на Меѓународниот суд на правдата за Косово. Се очекува да биде разменето мислење и за состојбата во Босна и Херцеговина.
XS
SM
MD
LG