Достапни линкови

Руската морнарица за 40 години може да се модернизира


На руската морнарица ќе и требаат најмалку 40 години целосно да се опреми со нова модерна опрема, изјавил рускиот шеф на морнарицата. Адмирал Владимир Виотски изјавил дека ако денеска се донесе одлука за се изгради нова морнарица, таа ќе биде готова во 2050-та. За изградба на еден брод се потребни од 10 до 20 години,а 10 години се потребни за дизајн и организирање на конструкцијата на бродовите .

XS
SM
MD
LG