Достапни линкови

Започна со работа уставнонадзорното тело во Авганистан


Денеска во Авганистан започна со работа телото кое ќе го надледува почитувањето на авганистанскиот Устав. Телот почнува со работа повеќе од 6 години откако е усвоен Уставот. Улогата на уставнонадзорното тело е да забележува како се почитива Уставот. Меѓутоа сепак се уште толкувањето на Уставот е работа за Врховниот суд. Авганистан го усвои својот устав во јануари 2004 година

XS
SM
MD
LG