Достапни линкови

Вељановски:опозицијата да се изјасни за Деловникот


Претседателот на Собранието, Трајко Вељановски ги повика пратениците на опозицијата да учествуваат во гласањето за измените на Деловникот. Вељановски повика со консензус да се изгласаат измените на Деловникот, за да може да се унапреди работата нa Собранието, но и да се упати позитивен сигнал до Европската Унија, непосредно пред одржувањето на Советот за стабилизација и асоцијација, закажан за следната недела. Пратениците ја спроведоа расправата за измените на Деловникот во отсуство на речиси целата опозиција.
XS
SM
MD
LG