Достапни линкови

Опозицијата не присуствува на седницата за Деловникот


Собранието на Република Македонија ја почна седницата на која се расправа за измените и дополнувања на Деловникот за работа. На седницата не присуствуваат пратениците од опозицијата, кои вчера се изјаснија дека парламентарното мнозинство ги носи измените на Деловникот без консензус. Силвана Бонева од ВМРО-ДПМНЕ, , денеска од собраниската говорница ги повика пратениците од опозицијата да се вратат во Собранието и во интерес на граѓаните и добивањето на позитивен извештај од Брисел да го донесат Деловникот за работа со консензус. Деловникот за работа на Собранието се донесува со мнозинство гласови од вкупниот број гласови
XS
SM
MD
LG