Достапни линкови

Загреб - Хрватска во ЕУ во 2012


Хрватска треба да ги заврши преговорите за членство во Европската унија во првата половина на идната година, неколку месеци подоцна од планираното и се уште се надева дека ќе се приклучи кон Унијата во 2012 година, изјави хрватскиот државен секретар за европска интеграција Андреј Пленковиќ. Тој изрази надеж дека договорот за присоединување кон ЕУ ќе биде потпишан за време на унгарското претседателство во првата половина на 2011 година.
XS
SM
MD
LG