Достапни линкови

ЕБРД:0,5 проценти раст на БДП во Македонија


Европската банка за обнова и развој во најновиот извештај за европските економии во 2010, за Македонија проектира 0,5 проценти раст на бруто домашниот производ . Во претходната прогноза на ЕБРД за оваа година за Македонија стоеше проекција од 2,2 проценти. За наредната година извештајот предвидува раст од 2,5 проценти.
XS
SM
MD
LG