Достапни линкови

Средба Груевски-Лелуш


Европската перспектива на Македонија и соработката меѓу Макеоднија и Франција бил тема на разговор меѓу премиерот Никла Груевски и министерот за европски прашања на Франција Пјер Лелуш. Груевски и Лелуш заклучиле дека покрај соработката во процесот на европската интеграција постојат големи потенцијали и за зајакнување на економската соработка помеѓу Македонија и Франција особено во сферите на инфраструктурата, транспортот и енергетиката
XS
SM
MD
LG