Достапни линкови

Прифатлив предлог-законот за задолжување кај ММФ


Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска го подржа предлог законот за задолжување на Македонија кај Меѓународниот монетарен фонд. Македонија ќе се зајми 86,21 милион долари од ММФ. Заменик-министерот за финансии Недим Рамизи изјави дека средствата ќе се користат за финансирање на буџетските расходи и за враќање на долгот на државата.
XS
SM
MD
LG