Достапни линкови

Се намалуваат шансите за обединување на Кипар


Претседателот на Кипар Димитрис Христофијас денеска изјавил дека Турците кои живеат на отцепениот турски дел од островот ги радикализирале своите ставови во преговорите за обединување на Кипар. Христофијас оценил дека таквите ставови се во спротивност со желбата на Турција договор да биде постигнат до крајот на годината. Лидерот на турскито дел од Кипар на денешната годишнина од турската инвазија на Кипар изјави дека доколку не се реши прашањето , тоа може да ја острани и последната шанса за обединување на островот.
XS
SM
MD
LG