Достапни линкови

Бугарија крати на институции и администрација


Бугарија ќе затвори 22 државни институции, 56 ќе реформира и ќе ја намали администрацијата за најмалку 2.500 членови, соопштил министерот за финансии Симеон Ѓанков. Со реорганизацијата и со кратењето на администрацијата се планира да се заштедат околу 8, 5 милиони евра. За една година колку што на власт е новата влада, се укинати 9 институции а бројот на администрацијата се намалил за 7.860 луѓе.
XS
SM
MD
LG