Достапни линкови

Авганистан да преземе поголема контрола


Авганистанските сили треба да го преземат водството на безбедносните операции низ земјата до крајот на 2014, се согласите учесниците на Меѓународната донаторска конференција која се одржува во Кабул. Во завршното комунике на конференцијата се наведува дека меѓународната заедница дава силна подршка за реализација на последите 50 проценти од помошта наменета за развоја не земјата, во наредните 2 години. Конференцијата во Кабул беше првата донаторск а конференција за иднината на земјата што се одржа во Авганистан.
XS
SM
MD
LG