Достапни линкови

Годишна Конференција на иселениците во Скопје


Во организација на Агенцијата за иселеништво денеска во Скопје ќе почне Првата годишна конференција на иселеничките организации.
На дневен ред се изучувањето и негувањето на македонскиот јазик, можностите и постапката за стекнување со македонско државјанство, конституирањето на иселеничкиот совет и унапредувањето на врските со иселеничките организации. Досега учество на конференцијата имаат потврдено педесетина претставници од 41 иселеничка организација од Австралија, Канада, САД и од дванаесет други држави.
XS
SM
MD
LG