Достапни линкови

Сидата меѓу децата во Источна Европа и Централна Азија се шири


УНИЦЕФ предупреди дека епидемијата на ХИВ вирусот во Источна Европа и Централна Азија, е на алармантно ниво. Обединетите Нации наведуваат дека ширењето на Сидата е поткрепено и со употреба на дрога. Проблемот е уште поголем затоа што за децата заразени со СИДА не се бара третман заради социјалната стигма. Извештајот е издаден поради меѓународна конференција за СИДА што се одвива во Виена.
XS
SM
MD
LG