Достапни линкови

ЕК ќе инвестира во универзитети


Европската комисија денеска соопшти дека ќе потроши речиси 40 милиони долари во следните три години за подршка на универзитетите во Русија, Источна Европа и на Медитеранот . Официјалните преставници соопштиле дека парите ќе се искористат за да се подобри инфраструктурата на универзитетите и за образовни проекти. Парите ќе бидат достапни од следната година.
XS
SM
MD
LG