Достапни линкови

„Жешка“ линија за потенцијални милитанти


Германската влада отворила „жешка“ линија за муслиманите кои чуствуваат притисок да ги искачат своите екстремистички идеи. Целта нa линијата е да го спречи насилството во име на исламот. Операторот комуницира на германски, арабски и на турски јазик. Германскиот министер за надворешни работи изјавил дека во земјата имаат 29 исламски организации со повеќе од 36 илјади активни членови.
XS
SM
MD
LG