Достапни линкови

Бил Клинтон:ефикасно да се трошат парите за борба со сидата


Поранешниот американски претседател Бил Клинтон повикал поефикасно да се трошат парите за борба против сидата, за да може помошта да ја добијат оние на кои им е потреба. Тој на 18 по ред конференција за сидата која се одржува во Виена изјавил дека во многу земји парите кои се одвојуваат за борба со вирусот, не се трошат како што треба. Таму парите се одвојуваат за авионски билети и за состаноци наместо за помош на луѓето на кои им треба.
XS
SM
MD
LG