Достапни линкови

Намалена вредноста на ирските обврзници


Агенцијата Мудис денеска ја намали вредноста на државните обврзници на Ирска за еден степен поради влошените економски шанси на таа земја и тешкиот должнички товар. Ирска беше меѓу првите европски земји кои воведоа строги мерки на штедење за да се соочат со огромниот јавен долг, предизвикан од светската финансиска криза.
XS
SM
MD
LG