Достапни линкови

Нема волја за лекување на болните од СИДА?


На светските лидери им недостасува политичка волја да овозможат, сите инфицирани со ХИВ и СИДА да добијат лекување. Ова е мислењето на Хулио Монтанер, претседател на Меѓународниот сојуз за СИДА и претседавач на конференцијата за СИДА 2010 што се одржува во Виена. Монтанер рече дека тоа ќе има понатамошни последици.
XS
SM
MD
LG